keskiviikko 19. toukokuuta 2010

kiintiöistä

Enpä ole näköjään tapani mukaan seurannut maan menoa kovinkaan tarkasti kun luin yllätyksenä aamusella uutisen siitä, miten yritykset pyytelevät anteeksi hallituksiensa kokoonpanoja. Joku minua selvästi viisaampi on taas saanut kuningasajatuksen siitä että pitäisi noihin hallituksiinkin säätää virkamiehistön tapaan oikein lailla 40% naiskiintiö.
Woohoo - taas maailma pelastuu. Eikö sovittaisi samantien ne kiintiöt myös synnytyksiin, armeijaan, terveydenhoitajiin, miespainonnostajiin, naisten 100m juoksukilpailuihin ja päiväkotien barbileikkiin.



Kertokaapa nyt viksummat kenen vika on jos kunnanhallituksissa on 80% miehiä? Olisiko äänestäjillä ehkä jotain tekemistä asian kanssa? Naisäänestäjillä? Hupsista, eihän noin voi sanoa kun se voisi vaikka osoittaa minun olevan patriarkaatin viimeisiä dinosauruksia ja täysin ulkona suvaitsevan, tiedostavan ja uuden maailman menosta.

Ihmeellistähän tuo kuitenkin on, miten tämä tiedostava kansanosa on niin kamalan innolla romuttamassa sitä demokratiaa, minkä ansiosta yleensä kyseisellä porukalla on valtaa saavuttaa suunnilleen eturyhmänsä koon mukainen edustajisto päättämään asioista. 
Sitä kun ihan perusmatikalla on vaikea saada esimerkiksi eduskuntaan vähintään 40% naisia, 40% miehiä, 40% transsukupuolisia, 40% tummaihoisia, 40% intiaaneja, 40% suutareita jne. vaikka kaikilla noilla ryhmillä epäilemättä edustustonsa täälläkin on.

Kaipa tässä taasen kerran syynä on se rajaton kyvyttömyys nähdä oman pikku maailmankaikkeuden ulkopuolelle. Itselle kyllä halutaan kaikki heti mutta ei ymmärretä, että noita yhden asian liikkeitä on muutama sata (tuhat, miljoona...?) muutakin.