keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Tupakkilakia

Sorvaavat sitten uutta tupakkilakia eduskunnassa tavoitteena lopettaa tämä harrastus kokonaan vuoteen 2050 mennessä. 


Tjaa-a...ettei nyt vaan raukat pettyisi. Vaikea uskoa että tätä(kään) pahetta millään laeilla pois kitketään, vaikka niilläkin jokin vaikutuksensa lie on.


Itse olen aina pitänyt tuota tupakkiin ja viinaan kuolemista jotenkin darwinistisena tapana - jos oletamme että se on tyhmä tapa niin tyhmimmät poistavat itsensä geenipoolista mahdollisimman nopeasti siten nostaen keskimääräistä älykkyyttä - mikäs sen parempi ;) Toki sama koskee meitä ylipainoisiakin, mut kun itse ei polta niin tupakista on kivempi moralisoida.
 
Tupakin verotulot Suomessa ovat vuositasolla ~600M€ ja kustannukset ~1,5-2Mrd. Pikaisesti laskettuna kartongin hintaan tarvittaisiin siis 150-200% korotus että valtio pääsisi edes suunnilleen omilleen. Ei oikein hyvä bisnes tällä hetkellä. Lihavuus aiheutti ~300M€ kustannukset - tuloja vaikeampi arvioida. 

Saapi muuten nähdä, milloin me huonotapaiset ryhdymme pitämään itseämme uhreina. Olisihan se nykyään muodikasta olla jonkin ulkopuolisen voiman pelinappula. Kyllähän nyt toki jokin geeni tai yhteiskunnan paine on pakko löytyä syyksi ettei vaan asiaan itse tarvitse puuttua.