lauantai 22. toukokuuta 2010

Lastenkasvatusta

Enpä yleensä jaksa juputtaa maahanmuuttoasioista, koska se tuntuu aiheena niin vastenmieliseltä. Harvassa, jos missään asiassa vastapuolet puhuvat niin pahasti toistensa ohi että laitoin aiheen päässäni hyllylle odottamaan toviksi - lakkasi pelkkä "kuu on juustoa" -keskustelu kiinnostamasta jo kauan sitten. Nyt kuitenkin tuli vastaan niin erikoinen tai pikemmin härski tapaus että pakko hiukan raottaa tätäkin aihepiiriä.

http://www.edu.fi/prime110/prime102/prime104/prime105.aspx


" Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:


nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota"

hmmm...näinhän se lapsi saa oikeudenmukaisen kuvan ja kasvaa suoraselkäiseksi oikeuden puolustajaksi. Hyvänen aika - tämä teksti on kuitenkin suoraan opetushallituksen virallista julkaisua.
Tuleepa näin hakematta mieleen pari esimerkkiä valtion harjoittamasta kansan "valistuksesta" lähivuosikymmeniltä....toisessa maista sitä varten oli oikein propagandaministeriökin.

En pidä pahansuovasta propagandasta ja loan heittämisestä mutta se, ettei saa sanoa että toistenkin kansojen paska saattaa haista ja samanlaisia kusipäitä muissakin kansoissa on, on vain omaa oikeustajuani vastaan.
Jos nyt sitten koulujärjestelmässä täysin kritiikittömästi kerrotaan  lapsille että me olemme me olemme kaiken pahan lähde ja nuo eriväriset ovat vain viattomia meidän pahuutemme uhreja, minkälainen itsetunto mahtaa pienokaiselle tulla? Tietääkö kukaan? Siellä takarivissä?

*sigh*